KOTKANLATU

KOTKANLATU

KOTKAN LADUN KEHYSTARINA

Kotkan Latu ry on Suomen Ladun paikallisyhdistys, joka perustettiin vuonna 1958 Kotkan kaupungissa, missä se tällä hetkelläkin toimii.

Kotkan Ladun toiminta perustuu tarkoituksenmukaiseen järjestörakenteeseen, selkeään työnjakoon, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön sekä järjestön sisällä että ulkopuolella.

Toiminnan periaatteita ovat vastuullisuus, vaikuttavuus, kestävä kehitys, tasavertaisuus, ajankohtaisuus ja asiakaslähtöisyys. Lisäksi tavoitettavuus, jolla pyritään tekemään järjestö helposti lähestyttäväksi kaikkien toimintamuotojen ja toimipaikkojen suhteen.

Jäseniä yhdistyksessä on n. 450.

Kotkan Ladun toimintamuodot olivat perustamisen aikoihin: hiihto, kävely ja retkeily.

Toiminnan lisääntyessä on uusia lajeja tullut mukaan runsaasti.

Nykyisin päälajit ovat: hiihto, lumikenkäily, sauvakävely/kävely, retkeily, pyöräily sekä erilaiset toimintapäivät. Perheliikunta on vahvasti toiminnassa mukana.

Kesällä pihapiirissä löytyy mm. petanquekenttä, lentopallokenttä, frisbeegolfrata. Mahdollisuus harrastaa myös erilaisia pelejä mm. mölkky, tikanheitto. Sekä tietysti metsäretket.

”Petäjäpirtti” , kesäkeittiöineen (Petäjäsuontie 34 Kotka) on yhdistyksen toiminnan kiintopiste.

Vuokraamme ”Petäjäpirttiä” myös ulkopuolisille kokoustiloiksi, pieniin juhliin tai yöpymisiin.

Yhdistys tarjoaa palveluita yrityksille, kouluille, päiväkodeille ja tekee yhteistyötä liikuntaan ja retkeilyyn liittyen liikuntatoimen sekä muiden yhdistysten kanssa.

Kotkan Latu ry on aktiivisesti mukana Kymi-Vuoksen latualueen tapahtumissa.